21 Aug
2013
Posted in: Att göra
By    2 Comments     |    

2. StudentAdmin – att komma igång

StudentAdmin studentadmin.mi.sh.se

Syfte: att anpassa StudentAdmin så det blir funktionellt för dig och andra.

När du är klar:

  • har du uppdaterat din profilinfo på StudentAdmin
  • har du koll på hur du följer med i vad som är nytt eller aktuellt på Studentadmin

A. Leta upp din profilsida och uppdatera informationen om dig själv

Du väljer själv vad du vill skriva men kanske är det här ett ställe där du kan skriva t.ex. ditt mobilnummer så att andra studenter kan få tag på dig vid behov?

Du måste ange en e-postadress som du verkligen håller koll på här. Lärarna använder StudentAdmin för att skicka ut info till gruppen när nåt viktigt händer, då gäller det att du har angett en adress du kollar ofta här.

Lägg helst in ett foto på dig själv. Det underlättar för medstudenter och lärare.

SA_profil

OBS Du behöver inte uppdatera lösenordet

 

B. Lär känna viktiga funktioner som hjälper dig att hålla koll

Under kursen fyller vi på med både material, länkar och inlämningslådor i mittspalten. Men det finns fler ställen där det är bra att hålla koll:

I högerspalten finns ett block som heter Kommande händelser / upcoming events.
Här dyker viktiga deadlines upp några dagar innan det är dags att t.ex. lämna in en inlämningsuppgift. Kolla vad du har på gång där nu…

Därunder hittar du Senaste aktivitet / Recent activity.
Här ser du vad som är nytt sen du själv senast var inloggad. När kursen pågår fylls den på vartefter, och det kan vara svårt att se vad som hänt sen sist om man inte bevakar här.
Kolla igenom vad det står där nu. Logga ut och logga in igen.
Nu är det antagligen tomt eftersom det du såg nyss inte längre är ”nytt” för dig. Du måste alltså kolla här varje gång du loggar in om du inte vill missa uppdateringar.

I Studentforum
kan du som student skriva inlägg och frågor och få svar. Bildar en sorts FAQ för både kursinnehåll och annat som kan höra till studiesituationen. Studenterna välkomnas att hjälpa varandra här.
Leta upp forumet och prenumerera på det så att du inte missar vad andra skriver. Du bör hitta valet i vänsterspalten. Skriv också gärna ett testinlägg i tråden för det.

Just ovanför hittar du Nyhetskanalen
som fungerar som lärarnas megafon för viktig info. Här är det redan förinställt att alla prenumererar dvs. får alla inlägg även till den epost man angivit.
Kolla om några dagar att det du kan läsa här också kommit till din mail. Se annars över dina inställningar. Annars kan du missa viktig info.

SA_core

 

Du får också individuell feedback via StudentAdmin – Betyg och Feedback

Du kan följa vår respons på dina egna inlämningar genom att klicka på Betyg. Då ser du en sammanställning av kursens alla inlämningar och andra betygsgrundande uppgifter t.ex. närvaro på obligatoriska föreläsningar.

SA_betyg

Klicka på Betyg ( i vänsterspalten)

Då ser du alla examinationsmoment och alla examinationer vi hittills lagt in finns listade under respektive moment

SA_betyg2_001

När du ser här att allt är godkänt på ett visst moment bör  du kolla upp att betyget också kommer in i Ladok på webb (se våra instruktioner för SH:s webbplats). OBS att det alltid tar några dagar innan betyget når Ladok.

 

 

2 Comments

Några frågor eller kommentarer?