Installera tillägg i WP

Precis som med tema kan du installera tillägg på två olika sätt, antingen via FTP-program eller adminsidan. Tillägg administrerar du via Plugins menyn på adminsidan.

wp tillägg

Prova båda genom att hitta två olika tillägg på nätet och det ena ska du installera via FTP och det andra via adminsidan.

Men nu ska jag visa dig hur du kan hitta och installera direkt från wordpress.org via adminsidan:

Klicka på fliken Plugins i vänstra menyn och sedan på  Add New. Vi ska söka direkt efter ett tillägg som heter Qtranslate. Det här tillägget tillåter dig att skapa och visa innehåll från din WordPress på flera språk men du har också möjlighet att ändra språk på hela adminsidan (vilket kan vara bra om man följer instruktioner från olika övningar).

installera tillägget qtranslate

När du söker på tillägget dyker upp en hel lista med olika tillägg. I det här fallet ska du klicka på Install Now för qTranslate och följ instruktionerna för installation och sedan aktivera tillägget.

tillägget qtranslate

När tillägget är aktiverat kan du göra olika inställningar (klicka på Settings under tilläggsnamn) samt du ser att tre språk dyker upp i det vänstra menyn.

qtranslate

Jag vill ha engelska och svenska så på adminsidan på tillägget avaktiverar jag språk som inte behövs och aktiverar de som jag vill ha.

Kom ihåg att klicka på Save changes. Nu har jag svenska och engelska i det vänstra menyn samt möjlighet att lägga in innehåll för två olika språk (försök byta språk i det vänstra meny, vad händer?):

qtranslate

Så här ser ut när man skapar nya inlägg eller sidor (du hittar mer hjälp på nätet om hur man kan använda qTranslate):

qtranslate - skapa innehåll