Ta hjälp av temats inbyggda funktioner – exemplet Twenty Fourteen

WordPress är som ett pussel eller ett lego. Innan man sågar till eller smälter ner en bit för att få det som man vill, vilket iofs är kul och lärorikt, kan det ändå löna sig att leta efter om det redan finns en färdig bit som passar. Ibland handlar det om att leta upp en plugin, men att börja med att välja rätt tema och använda dess inbyggda funktioner så långt det  bara går, är antagligen det mest rationella du kan göra.

Ta chansen att testa olika teman och anpassa dem, när du ändå bara håller på med en övningssajt.

Du ska nu som övning byta till temat Twenty Fourteen och testa några olika anpassningar där.

A. Gå till Customize > Featured Content och ställ in.
Se sen till att tagga några poster på rätt sätt  och förse dem med Featured image så dyker de upp på startsidan som ett grid eller en slider:

wp_featured_content

B. Gå till Appearance > Widgets
och lägg in nån widget i Content Sidebar, gärna Twenty Fourteen Ephemera som visar upp olika posttyper. Se sen till att förse några poster med denna posttyp. Nu dyker Content Sidebar upp till höger inne på själva sidan. Se över dina sidor och välj att sidan baseras på Full width template på de sidor där du inte vill ha med Content sidebar.

wp_content_sidebar

Temat har väldigt begränsade möjligheter att anpassa färger. Man kan lösa det med plugins, men vänta istället då jag tänkte öva på det nästa vecka.

Hjälp!

Om du behöver kan du få hjälp i WordPress Codex (den officiella supportsidan) codex.wordpress.org/Twenty_Fourteen

Eller titta på dessa hemmavideos

eller leta upp andra guider på nätet t.ex.

www.youtube.com/embed/OyeRYZ_6I2E?feature=oembed