Utskrifter

Dags att skriva ut?

Om du sitter vid en fast dator i medieteknikens nätverk är det oftast enkelt, närmast belägna skrivare brukar vara förinställd. Om inte, leta i listan av skrivare efter någon vars (ofta krångliga) namn innehåller rätt rumsnummer.

Du har ett eget konto för utskrifter hos oss som heter Papercut (och ett annat för resten av SH) men oftast behöver du inte tänka efter, kontot fylls på varje månad så  det finns oftast pengar kvar och utskriften bara funkar.

Skriv gärna ut din sida, men om du redan tränat på att skriva ut, hoppa över detta för att inte slösa utskrifter eller papper i onödan.

Läs mer om vårt utskriftssystem och hur du väljer en annan skrivare t.ex. färg här https://student.mi.sh.se/index.php/Utskrifter

Skriva ut från egen dator

Om du använder egen dator är det krångligare. Du måste vara ansluten via nätverkskabel, men det fungerar bara i vissa rum t.ex.  MC431, Torget MC424, MC529 och några till. Du som använder egen dator, men i ett rum med fasta datorer t.ex. MC418 a+b, kan inte använda deras kablar som är tekniskt låsta till de datorer som redan finns i rummet.

För att ansluta egen dator till vårt kabelbundna nät, gör så här:
https://student.mi.sh.se/index.php/Om_Medieteknikens_och_informatikens_n%C3%A4tverk#Proceduren_f.C3.B6r_att_ansluta_den_egna_dator_vid_en_g.C3.A4stplats

sen måste du följa instruktionerna för att skriva ut här:
https://student.mi.sh.se/index.php/Utskrifter#Skrivare

Södertörn har också ett utskriftssystem som du kan använda t.ex. i biblioteket

Systemet är nytt för i höst. Läs mer på sh.se (logga in)

utskriftSH